14 Temmuz 2009 Salı

Memo'nun (Paçaları) Çantası


Evlerine telefon ettiğimde "Mehmet Bey, Aslı ile görüşebilir miyim?" diye konuştuğum ve şimdiye kadar yüzünü hiç görmediğim bir kişiye Memo deme hakkım var mıdır. Elbette yoktur. Ancak bu kişinin çıkar at türü diz altı fermuarlı paçaları eşi tarafından bana ulaştırılır ve ben bu paçaları çantaya dönüştürürsem, emeğimden dolayı çantaya Memo'nun Çantası diyebilirim sanırım.


Eskiden, ekmek sayfam için birbirinden ilginç ekmekler yaparken bir noktadan sonra ekmeklerime isim bulmakta zorlandığımı hatırlıyorum. Sanıyorum çanta blogunda da aynı noktaya geldik. :)


Yapım aşamalarını fotoğraflayıp bir araya getirdim ama anlatım işini henüz bitirmedim. O yüzden şimdilik bu çantanın bitmiş hali ile yetinmeniz gerek. Sevgiler ....

12 Temmuz 2009 Pazar

9 Temmuz 2009 Perşembe

İşte bu da etiketim, logom işte bir nevi :)

İlk kitabım Taze Ekmekler Sıcak Öyküler'de lise matematik öğretmenimiz Yalçın Göçmen'i şu sözüyle anmıştım:

"Bir şeyi bilmiyorsanız hakkında kitap yazın!"


O günlerde bize komik gelen bu sözün aslında ne kadar anlamlı olduğunu daha sonra anladığımı da belirtmiştim.


Farkındaysanız dikiş dikmeyi de bilmiyorum, şu an kendi kendinin öğretmeni ve öğrencisiyim hepsi bu. Tabi bu öğrenim sürecinde internetin katkısını yadsımak olmaz.


Arkadaşlarım "sıradaki kitap çanta dikimi üzerine mi" diye soruyor.


Hayır, sırada bir kitap var ama konu başka (basılmak üzere- sanırım bir iki ay daha bekleyeceğiz, ancak süpriz olsun).


Fakat Yalçın Hoca'nın bana uğurlu gelen sözünün izinde olarak (belki de biraz fazla acele etmiş olabilirim amaaaaa) kendi logomu veya etiketimi oluşturdum arkadaşlar...


Logonun son hali için bir ara uzun bir ara verilmiş de olsa 21 yıllık arkadaşım Tayfun'a çok teşekkür ediyorum. Karşılığında hayatta şansının hep yaver gitmesini dilemekten başka yapabileceğim pek bir şey yok gibi. Ha bir de ilk fırsatta eşine güzel bir çanta dikebilirim mesela.


Ne dersiniz el emeği çantalarımın üzerinde bu etiket şık durmaz mı????





Ceyda'ya beyaz yemeniden çanta, ve yapım aşamaları....


Resime tıklayın lütfen.
kalan resimler ise (umarım) sonra ... Fakat yine de, bu haliyle bile hersey acık ve net...



7 Temmuz 2009 Salı

Çantalarda kare cebe son :) meğer pileli cep yapmak ne kadar kolaymış...

Pileli cepler her zaman özendiğim ama gözümde büyüttüğüm cep türündendi. BU adresten yapımını öğrendim, hatta yandaki cebi de bir kaç dakika denecek kadar sürede diktim ve rahatladım. Bundan sonra çantalarımda daha estetik olduğuna inandığım pileli cepler olacak büyük ihtimalle.

Not: Yarın bu linki kullanmanıza gerek olmayacağını umuyorum. Çünkü kendi yönergemi kendim yaparak buradan yayınlamayı planlıyorum.

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Noriko Büyük Versiyon


Noriko basitliğinden dolayı hayran olduğum bir çanta. Yapımından bahsediyorum tabi. Küçük versiyonundan çok memnun kalınca (yapım için buraya tıklayın)
bir de büyük boyunu yapayım dedim.
İçine 3 cep yaptığım 4 kenarlı bu yüzden de kare - geniş hacimli bu çantayı rahatlıkla tavsiye ederim....
Not: İstenirse alışveriş çantası olarak da kullanılabilir. Hani plastik poşetleri az kullanıp çevreye faydamız olsun niyetiyle....
Posted by Picasa

2 Temmuz 2009 Perşembe

Noriko El Çantası







Bugün kendime bir el çantası diktim. Model lazygirl'den. Patchwork tasarım bana ait. Çok seneler evel pazardan aldığım harika bir çocuk perdesi ile bu yapımı kolay sonucu tatmin edici çantayı renklendirdim, bir nevi kişilik kazandırdım. Kot kumaşı ise sevgili Aslı'nın eşinin eski kotunun paçalarından çıkma...




Aslıcığım nasıl olmuş Mehmet'in kotu ama :)







Ancak ben size ana hatları ile fikir vermek adına kendi yaptığım çantanın bir kaç aşamasını çektim.

Astar olarak perdenin hayvanlara denk gelen kısımlarını patrona uygun olarak kestim. Zaten patron dediğimiz de su damlası gibi bir tek şekilden ibaret.

Aynı şekilde Mehmet'in kotunun paçasından da 4 parça elde ettim.



Perdeden kestiğim şeritleri kota üstten diktim. Boylece çantanın dış yüzü şenlendi. Ardından astarın da dış yüzün de her iki kumaşını tek tarafından dikip bir nevi çadır oluşturdum 4 adet (2 astar iki dış)..




İç içe geçirdiğim çadır vari parçaları (yukarda gördüğünüz gibi doğru yüzleri birbirine bakacak şekilde) iğneleyip kenarlarından diktim. Anlamakta zorlandığım tek kısım buydu. Bundan sonrasını yönerge linkinden çözersiniz diyip işin içinden sıyrılayım.



Çantanın büyük bir versiyonunun çok kullanışlı olacağını düşünüyorum. Ama bundan küçük modelin kullanışsız olduğu anlamını çıkarmayın. Oldukça sevimli bir el çantası bu. İçine en elzem şeylerinizi ve fazlasını rahatlıkla alır. Üstelik sıkıldığınızda küçük kızınıza veya yiğeninize omuz çantası niyetine verebilirsiniz...









Posted by Picasa

Pileli OmuzÇantası - Buttercup/Düğün Çiçeği Modeli

Sizi bilmem ama ben fermuarlı çanta dikmekten hala çok çekiniyorum. Fakat şu adreste bulduğum şu harika çanta modeli ile bu işin korktuğum kadar zor olmadığı fikrine kapıldım.

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Happy Versiyon




Daha önce tiny hapy'nin sayfasına link vererek yaptığım kırmızı- japon harfli çantanın bir başka kumaşla neşeli versiyonu...