31 Ağustos 2009 Pazartesi

Ce-eee Çanta


(Doğrudan yapım aşamasına geçmek isteyenler, mavi yazıları atlasın)

Eskilerin deyimiyle 10 parmağında 10 marifet, yenilerin (diğerlerinden daha sonra doğmuşların :), ) deyimiyle "süper anne" olmaya soyunmuş kadınlar, işleri başlarından aşkın değilmiş gibi, kendilerine bir de internet günlükleri açarlar.




İşte bu kadınlar, zamanla, zamansızlığın getirdiği amansızlıkla, kendilerine zevk veren ya da vermeyen işler yelpazesinden eleme yapmak zorunda kalırlar.

Oysaki Süper Kadınlar "eleme" yapmaktan hiç hoşlanmazlar. Bunun yerine soyundukları işlere ayırdıkları zamandan kırpmak daha caziptir. Bu süreç onların süperliğini ellerinden alır, yerine yarım yamalak işlerin darmadağınık kadınlığı kalır.

Ama olsun; hayat bir ummandır ve hayatı bir nevi "Issız Adam" açlığıyla kucaklamak, bedeli yarım yamalak, dağınık ve ayran gönüllü olmakla suçlanmak olsa bile muhteşem bir tattır.


(Daha da iyisi- ya da kötüsü; sizden başka kimsenin sizi yarım yamalaklıkla suçluyor olmamasıdır)

İşte bu süperlikten ziyade dağınık kadınlar neyseki arada işe yarar işler çıkarırlar ve faydalanmak isteyen olur diye de ganimetlerini siber uzaya atarlar....
---

Bizler bebeklerimizi ce-eee diye eğlendiririz, İngilizce konuşulan ülkelerdeki insanlar ise peek- a- boooooo diyerek.

Bugün yapımını öğreneceğiniz çantanın özelliği kumaşlar arasından bir başka kumaşın size ce-eee yapması.




Yapımı öğrendiğim bu sayfanın sahibi kumaş seçimi olarak birbiriyle pek de alakası olmayan kumaşlar seçmiş. Sonuç bana sorarsanız pek muhteşem değil, ama teknik hoş.

Sayfanın sahibi tekniği doğal olarak ingilizce ve ingiliz ölçü birimleri ile anlatmış. Ben sizin için her yönüyle Türkçeleştirdim ve fotoğrafladım.

Ayrıca çantaya başka eklemeler de yaptım: Origami kese gibi. Origami kese yapımını bir sonraki yazımda anlatacağım.

Şimdi yazdıklarımı okuyacak kadar kibar, ama yapımı öğrenmek için sabırsız okurlar için hemen tekniğe geçelim:


-



1. Yanda gördüğünüz gibi birbiriyle alakalı ya da kontrast oluşturan iki kumaştan parçalar kesin.

(ben siyah ve beyaz kumaş olarak anlatacağım)
4 adet siyah 17,5 x 25 cm

2 adet beyaz 16,25 x 25 cm




2. Bu kumaşları yine yanda görüldüğü şekilde (beyaz kumaş ortada )birbirine dikin. Böylece çantanın ön ve arka dış yüzünü kabataslak oluşturmuş oldunuz.


3. İki kenardan 3,75 santimetrekarelik iki kare kesin. Bu işlemi her iki panelde de yapın.


4. Ardından kumas panelinizi ortadan ikiye katlayıp ütüleyin (foto'da ortaki ütü izini gorüyorsunuz).


5. Panelinizi tekrar açın. Ön yüz size bakıyor. Aynı resimde yukarıda gözüken panelde anladığınız gibi siyah kumaşları ortadaki ütü izine doğru katlayın ve ütüleyip ()ütülemeden duruyorsa ütülemeyin) iğne ile tutturun.

Her iki siyah kumaş katlandığında birbirini öpmeli :)...

6. Dikiş makinenizin başın geçip panellerin üst tarafında, katlayıp iğnelediğiniz yerden dikiş yapın. Böylece iğnelerinizi çıkarabilirsiniz.


7. Bu iki paneli yüz yüze koyun ve iğneleyin. Özellikle pilelerin çantanın altı olacak yerde birbirine denk gelmesine ve o şekilde iğnelemeye dikkat edin.



8. Panelleri şekilde gösterilen yerlerden makinede dikin.


9. Önceden kesmiş olduğunu alt kenar kareleri dikmediniz. çünkü oraya başka bir işlem yapacağız ki çantamızın iç hacmini oluşturalım.

Bu işlem iki dikiş yerini karşılıklı birbirine denk getirip (örneğin sol kenar ile alt dikiş) bunları birbirine makinede dikmek. Daha iyi anlayabilmek için fotoya bakın.















Çantanızını düz çevirdiğinizde dış panelin artık oluşmuş olduğunu görmek sizi mutlu edecektir.
Devamı yarın......



























4 yorum:

  1. çok güzel ve detaylı anlatıyorsun,bebeklerden aman kalsada yapsam diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Yemeni işlerine bakarken bloguna rastladım, iyiki rastlamışım, ne güzel ne değişik çantalar bunlar böyle, ellerine sağlık... Noriko çantanın orjinal linkini ve senin beyaz yemeni çantanın linkini blogumda ve 10marifet.org da yayınladım, beğendiklerimi paylaşmak için:))

    YanıtlaSil
  3. bloga göz attım ne güzel çantalar yapıyorsun tebrik ederim :)

    YanıtlaSil